Gratis

e-books

PDF

Kleine Kabouters met Paddestoel Huisjes: Amigurumi Haakpatroon


Deze kabouters zijn geheimzinnige figuurtjes uit de toendra van Lapland. Ze vertoeven het jaar ondergronds waar ze zoete gebakjes en snoepjes maken. Voor Kerst worden ze aktief en liften ze mee op de Kerstman's slee. Zo bezorgen ze snoepjes bij elk huis. 


De kabouters zijn geïnspireerd door een Scandinavische folklore: een Tomtenisse. Een Tomtenisse is een klein wezentje: niet meer dan 90 cm hoog met een lange baard en kleurige kleding.  De kabouters en paddestoel huisjes zijn eenvoudig te maken. De grote kabouters zijn gemaakt met No 5 garen (dik garen = 100-130 meter/100g) en een 5,5 mm haaknaald (US: I/9, UK: 5). De kabouter en paddestoel kunnen zelf staan (zonder om te vallen).


Dit Nederlandse patroon wordt verkocht bij:
Wellicht dat u uw Nederlandse patronen liever op een Nederlandse website koopt. Als u uw PDF patronen elders koopt: laat me s.v.p. weten waar en misschien kan ik mijn patronen daar ook verkopen. (Laat een commentaar achter onderaan deze post.)

Het is vandaag zomers weer in Engeland! Ik had dit patroon liever in de herfst uitgebracht, maar de vertaling was gisteren klaar. 

Veel plezier bij het maken van de kabouters. 

~ Sayjai ~ 

Geen opmerkingen